fbpx
AirlinesInnovatieNieuwsProfessional

Nieuwe LCC voor Japan Airlines vanaf zomer 2020

Japan Airlines heeft besloten om een nieuwe low-cost airline op te richten. De nu nog naamloze maatschappij zal, als alles volgens planning verloopt, vanaf zomer 2020 internationale vluchten uitvoeren, zo meldt Japan Airlines.

Japan
De nieuwe low-cost carrier zal internationale vluchten uitvoeren naar middellange- en langeafstandsbestemmingen van en naar Japan. Vanaf het Narita Airport worden, vanaf de zomer in 2020, vluchten uitgevoerd naar bestemmingen in Azië, Europa en de Verenigde Staten.

Vraag
Met de nieuwe LCC wil de Japan Airlines Corporation inspelen op de vraag naar low-cost vluchten naar verre internationale bestemmingen. De nieuwe maatschappij zal naast Jetstar Japan werken. Jetstar Japan biedt binnenlandse vluchten aan en vluchten naar internationale korteafstandsbestemmingen. Japan Airlines bezit 33,3 procent van Jetstar. Qantas bezit ook 33,3 procent van Jetstar, Mitsubishi en Century Tokyo Leasing Corporation bezitten beiden 16,7 procent.

Boeing
De nieuwe LCC zal, naar alle waarschijnlijkheid, in juli van dit jaar opgericht worden. De maatschappij zal beginnen met twee Boeing 787-8 dreamliners in de vloot. De hub wordt het Narita International Airport.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button