AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Noodlanding Sichuan Airlines door gebroken cockpitraam

Vlucht 3U8633 van Sichuan Airlines heeft een noodlanding moeten maken nadat het rechter raam in de cockpit volledig brak, zo meldt Reuters.

Afbreken
Het raam aan de rechterzijde van de cockpit brak volledig af tijdens de vlucht van Chongqing in China naar Lhasa, de traditionele hoofdstad van Tibet. Door het afbreken van het raam van de Airbus A319, liep de piloot in de rechterstoel schrammen en een verstuiking aan het middel op. Ook een lid van de cabin crew raakte gewond, maar daar zijn geen verdere details over bekend.

Landing
De piloten konden het vliegtuig veilig aan de grond zetten in de Chinese stad Chengdu, zonder dat passagiers gewond raakten. Na de landing werden de passagiers op een andere vlucht gezet.

Raam
Het is behoorlijk zeldzaam dat een raam in een cockpit volledig kapot gaat. Bij een botsing met een vogel of het inslaan van bliksem kunnen er wel scheuren in het raam ontstaan, maar een volledig kapot raam komt niet vaak voor. Afgelopen april overleed een vrouwelijke passagier op een vlucht van Southwest Airlines toen een afgebroken motoronderdeel een raam in de cabine kapot sloeg.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button