IndustrieNieuwsProfessional

Ook financiële topman Airbus stapt in 2019 op

De financiële topman bij de Europese vliegtuigbouwer, Harald Wilhelm, stapt volgend jaar op, zo meldt Airbus. De beslissing is in overeenstemming genomen samen met de raad van bestuur.

18
Harald Wilhelm zegt zelf over de beslissing: “na 18 jaar deze financiële functie bij Airbus te hebben vervuld, is het volgend jaar een mooie tijd om verder te gaan. Tot die tijd blijf ik me inzetten voor het bedrijf en zal een soepele overgang met de toekomstige financiële topman verzekeren.”

Wisseling
Het is een wisseling van de wacht aan de top bij Airbus. Zo stapt het hoofd van Airbus, de Duitser Tom Enders, ook volgend jaar april op. Zijn rechterhand, Fabrice Brégier is afgelopen februari al opgestapt en vervangen door Guillaume Faury, voorheen leidinggevende bij Airbus Helicopters.

Enders
De huidige topman vertrekt volgend jaar na 14 jaar aan het roer te hebben gestaan bij Airbus. Enders wordt de laatste maanden onder een vergrootglas bij de Oostenrijkse justitie. Zij verdenken Enders ervan dat hij in 2004 als ceo van de militaire tak wist dat er steekpenningen betaald werden aan Oostenrijkse ambtenaren, waardoor Oostenrijk bij de Frans-Duitse bouwer Eurofighters bestelde. Saab en Lockheed Martin boden ook gevechtsvliegtuigen aan, maar hadden het nakijken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button