AirlinesNieuwsProfessional

Ultra low-cost en wifi: Spirit doet het

In Europa bieden veel legacy-carriers aan boord geen of nauwelijks wifi aan. In de VS zijn maatschappijen een stap verder. Zelfs ultra low-costmaatschapij Spirit neemt nu de stap naar wifi.

Jaar
Vrijdag tekende de maatschappij een overeenkomst met Thales om de gehele vloot van momenteel 119 toestellen met wifi uit te rusten. In de zomer van volgend jaar moet het project al afgerond zijn. Passagiers kunnen kijken, streamen, surfen en appen via het systeem. Overigens gaat het streamen niet via internet, maar dankzij servers aan boord. Netflix en Hulu wordt als het ware meegenomen aan boord.

Wifi
“We zijn dolgelukkig de ervaring van de passagiers uit te breiden met volgende generatie-wifi”, zegt de topman van Spirit, Ted Christie. Het systeem maakt gebruik van satelliettechnologie via de Ka-band. Volgens Spirit zal de ervaring vergelijkbaar zijn met internet thuis. In 2021 wordt een nieuwe satelliet gelanceerd die voor nog hogere snelheden zal zorgen. Ook het bereik zal verder vergroot worden. Bij lancering van het wifi-product is op 97 procent van waar Spirit vliegt bereik.

Kosten
Gemiddeld zal het gebruik van internet 6,50 dollar kosten. De prijs is afhankelijk van de route en de vraag. “Een goedkoop ticket is slechts een deel van wat we aanbieden”, vervolgt Christie. “We gaan verder met onder andere een verbeterde inflight experience.

Spirit heeft 119 toestellen, 500 dagelijkse vluchten naar 65 bestemmingen en 23 miljoen passagiers per jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button