fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Air Italy’s 737 MAX landt voor het eerst in Italië

De eerste Boeing 737 MAX voor Air Italy, in het jasje van de nieuwe airline, is gisteren geland op de luchthaven Milaan-Malpensa, zo meldt Qatar Airways. Qatar Airways is sinds 2017 voor 49 procent eigenaar van Air Italy.

Boeing
De Boeing 737 MAX voor Air Italy werd in de Boeing fabriek in het Amerikaanse Everett onthuld. Daarna vloog het vliegtuig naar Milaan-Malpensa waar het voor de eerste keer, verwelkomd met een watersaluut, Italiaanse grond raakte.

Vloot
De eerste 737 MAX is tevens het eerste van bijna 50 nieuwe toestellen die tegen 2022 in de vloot van Air Italy opgenomen moeten zijn. In totaal zullen er 20 Boeing 737 MAX toestellen door Air Italy gevlogen worden.

Airbus
Dit jaar huurt Air Italy nog vijf Airbus A330-200’s van Qatar Airways. Deze zullen op later tijdstip vervangen worden door Boeing 787-8 dreamliners. Naast Qatar Airways, dat voor 49 procent Air Italy in handen heeft, heeft de vorige en enige aandeelhouder Alisadra nog 51 procent van de Italiaanse maatschappij in bezit.

Tijdperk
De topman van Qatar Airways, Akbar Al Baker, spreekt met de komst van Air Italy’s 737 over een nieuw tijdperk. “Het is werkelijk een opmerkelijk moment om getuige te mogen zijn van de lancering van een nieuw tijdperk in de Italiaanse luchtvaart. De landing van de 737 markeert het begin van een nieuwe reiservaring voor de bewoners van Italië”, aldus Al Baker.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button