AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsRoutes

Antwerpen en Londen al 25 jaar via de lucht verbonden

De luchtverbinding tussen Antwerpen Airport en Londen City bestaat vandaag 25 jaar. Op 15 mei 1993 voerde de toenmalige Vlaamse Luchtvaartmaatschappij (VLM) de eerste vlucht uit vanaf Antwerpen het kanaal over, zo meldt VLM.

VLM
Tussen 1993 en 2008 voerde VLM de vluchten uit tussen Antwerpen en Londen. Daarna nam Cityjet de vluchten over, maar toen zij besloten de route niet meer te vliegen, naam VLM op 30 oktober 2017 de route weer over. Op weekdagen vliegen de Fokker 50’s van VLM tot drie keer per dag tussen de Scheldestad en Londen.

Passagiers
De passagiers die vanmorgen naar Londen vlogen kregen een doosje pralines cadeau van de Antwerpse chocolatier Erik Goossens. Een van de passagiers bleek Bart de Wever te zijn, de burgemeester van Antwerpen.

Centrum
Beide luchthavens hebben twee grote voordelen ten opzichte van andere vliegvelden in de omgeving van beide steden, zo vindt Konstantijn Huys, commercieel directeur van VLM. “Zowel Luchthaven Antwerpen als London City Airport kunnen bogen op twee enorm belangrijke troeven: de korte inchecktijden en hun nabije ligging ten opzichte van het stadscentrum”, aldus Huys.

Antwerpen
De Internationale Luchthaven van Antwerpen  heeft twee landingsbanen van beide 1510 meter. De luchthaven werd officieel geopend op 23 mei 1923 en in 1924 werd door Sabena de eerst luchtroute geopend Rotterdam-Antwerpen-Brussel-Straatsburg-Bazel.

Londen
Londen City Airport werd in 1987 geopend en heeft één startbaan van 1650 meter. Het is het op één na kleinste vliegveld in de omgeving van Londen

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close