ColumnGoofLiefhebberNaast het nieuws

Lieve Marianne | Column Goof

Fractie Partij voor de Dieren
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

Lieve Marianne,

op de internetsite Upinthesky las ik dat er 52 paarden vervoerd werden met een jumbojet naar Amerika. De jumbojet ging een beetje stuk, en moest een voorzorgslanding maken in Ierland.

Ik denk dat paarden het niet leuk vinden om voorzorgslandingen te maken. Helemaal niet om landingen in Jumbojets te maken, trouwens. En opstijgen: het lijkt me dat ze daar ook niet echt van houden. Turbulentie vinden ze ook niet fijn. En twaalf uur stil staan, dat is ook niks voor paarden. Paarden moeten lekker rennen op een grote vlakte, onder grote bolle, witte wolken. Liefst zonder cowboys erop. Maar wel met een mooi veulentje ernaast. Dat zul jij vast met me eens zijn.

Kun je wat scherpe kamervragen stellen? Of een wetsvoorstel indienen dat het vervoeren van levende dieren van en naar Nederland per vliegtuig verbiedt? We willen toch al minder vliegtuigen op Schiphol hebben.

Misschien kunnen we beginnen met alle vliegtuigen waarin de passagiers tegen hun zin vervoerd worden?

Vriendelijke groet, Goof Bakker

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij geeft PlaneOwner uit en schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen