AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

Luchtvaart stoot meer CO2 uit in eerste kwartaal

De luchtvaart heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 6 procent meer CO2 uitgestoten dan in dezelfde periode het jaar daarvoor, zo meldt het CBS.

Uitstoot
De stijging van 6 procent in CO2-uitstoot in de luchtvaart komt door de toegenomen vliegbewegingen. Niet alleen de luchtvaart stootte meer CO2 uit, de CO2-emissies van de hele transportsector steeg met 5 procent. In totaal is de transportsector goed voor 12 procent van de totale CO2-uitstoot.

Nederland
In totaal steeg de CO2-uitstoot in Nederland in het eerste kwartaal met 2,5 procent. De hogere uitstoot lag aan de relatief koude maanden februari en maart. Vooral de huishoudens en de dienstverlening verbruikten meer gas voor de verwarming. Gecorrigeerd voor dit weereffect was de CO2-uitstoot 1,1 procent hoger dan vorig jaar.

Minder
Energiebedrijven, zoals elektriciteit-, afvalverwerking- en waterbedrijven, hadden een verlaging van 4 procent in CO2-uitstoot. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor 26 procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button