AirlinesEditors choiceKLMNieuwsProfessional

Managementteam met Elbers leidt voorlopig Air France-KLM

Na het vertrek van Jean-Marc Janaillac als topman bij Air France-KLM (AFKL), neemt een nieuw managementteam met Pieter Elbers de dagelijkse leiding van het luchtvaartconcern over, zo meldt AFKL. Dit zal een tijdelijke situatie zijn.

Team
Het team bestaat uit Pieter Elbers, president en ceo van KLM, Frédéric Gagey, de financieel directeur van Air France-KLM en Frank Terner de topman bij Air France. Gagey zal als het hoofd van het team en de groep fungeren. Het comité is na afloop van de bestuursvergadering aangesteld om zo de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. De naam is: Comité de Direction Collégiale, gekort tot CDC.

Toekomstig bestuur
Besluiten zullen collectief worden genomen door de drie leden. De taken bestaan uit het overzien van het functioneren van de groep en de coördinatie van strategische zaken tussen de groep en haar maatschappijen. In de managementvergadering van dinsdag zijn ook de eerste stappen genomen voor de toekomst. Er worden aanbevelingen gedaan hoe het toekomstig bestuur van de groep eruit moet komen te zien.

Couderc
Binnen Air France-KLM had Janaillac twee functies. Naast de dagelijkse leiding was hij ook non-executive chairman. Dat is vergelijkbaar met de voorzitter van de Raad van Commissarissen in Nederland. Anne-Marie Couderc wordt de vervanger van Jean-Marc Janaillac in deze functie. De dagelijkse leiding van de Air France-KLM groep ligt dus in de handen van het managementteam bestaande uit Gagney, Terner en Elbers.

Strategie
Elbers zegt in een verklaring over het nieuwe managementteam: “Vanuit dit nieuwe driekoppige management comité zal ik mij blijven inzetten voor de Air France-KLM Groep, alsmede voor de verdere succesvolle uitvoering van onze KLM strategie. Zoals Franck Terner dit voor Air France zal blijven doen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button