AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Meer dan een miljoen extra stoelen easyJet vanaf Tegel

EasyJet heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 31 maart, 1,2 miljoen stoelen vanaf Berlijn Tegel aangeboden. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van de Britse low-cost carrier.

Tegel
De 1,2 miljoen extra stoelen vanaf Berlijn Tegel zorgden ervoor dat de capacity van easyJet steeg met 7,8 procent, het netwerk werd met 4,6 procent uitgebreid en de bezettingsgraad op alle vluchten steeg met 0,9 procentpunt naar 91,1 procent. Als de vluchten vanaf Tegel niet worden meegerekend zou de bezettingsgraad uitkomen op 91,9 procent.

Passagiers
Sinds de uitbreiding van easyJet op de luchthaven Berlijn Tegel afgelopen januari, werden vanuit het Duitse vliegveld 700.000 passagiers vervoerd. In totaal vervoerde de Britse airline 36,8 miljoen reizigers in de zes maanden van oktober tot en met maart, een stijging van 3 miljoen passagiers tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Omzet
De omzet van easyJet kwam uit op 2,2 miljard pond (2,5 miljard euro), een stijging van 19,5 procent. Ook het verlies voor belastingen viel lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen bedroeg dat nog 236 miljoen pond (268 miljoen euro), nu is het verlies voor belastingen 68 miljoen pond (97,6 miljoen euro).

Winst
De winst voor belasting, exclusief Berlijn Tegel, bedroeg 9 miljoen euro, een verbetering van 249,8 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar. Toen werd er geen winst gemaakt, maar een verlies van een dikke 240 miljoen euro.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button