fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessional

Omwonenden Nederlandse vliegvelden richten organisatie op

Verschillende organisaties van mensen die rondom of in de buurt van de zes Nederlandse luchthavens wonen, richten vandaag de gezamenlijke belangengroep Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) op, zo meldt het LBBL.

Gezondheid
Het LBBL, bestaande uit bewonersverenigingen die rondom Schiphol, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport, Groningen Airport Eelde, Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport wonen, wil aandacht vragen voor de gezondheid van de mensen, maar ook aandacht voor het milieu en klimaat. Zij vinden dat het kabinet hier prioriteit aan moet geven.

CO-2
Daarnaast wil het LBBL de groei van het luchtverkeer afremmen en de uitstoot van CO-2 terugdringen. Ook vinden zij dat op vliegtickets en kerosine, wat nu btw-vrij is, dezelfde belastingen moeten komen als bij het openbaar vervoer en de auto.

Trein
Daarnaast wil het LBBL betere treinverbindingen binnen Europa, zodat korte vluchten bijvoorbeeld van Amsterdam naar Londen of Parijs, teruggedrongen kunnen worden.

Juni
Op 23 juni gaat de groep een eerste protestdag houden. Op verschillende plaatsen in Nederland vindt dan het Landelijk Protest Luchtvaartgroei plaats.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button