fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Air France-KLM tekent joint venture met Virgin en Delta

Air France-KLM heeft het definitieve akkoord rond de joint venture met Virgin Atlantic en Delta Air Lines getekend, zo meldt het Frans-Nederlandse luchtvaartbedrijf.

Afspraken
De afspraken tussen de drie bedrijven, die gisteren werd ondertekend, moeten voor een trans-Atlantisch partnerschap zorgen. Zo werden de voorwaarden voor de samenwerking ondertekend en werden afspraken gemaakt rond de commerciële en operationele voorwaarden van de uitgebreide trans-Atlantische joint venture.

Aandelen
Als de joint venture volledig is afgerond koopt Air France-KLM 31 procent van de aandelen van Virgin Atlantic. Deze aandelen zijn nu nog in handen van de Virgin groep. Air France-KLM neemt de aandelen over voor 220 miljoen pond (250,8 miljoen euro). De Virgin groep behoudt 20 procent van de aandelen en voorzitterschap van Virgin Atlantic. Delta behoudt zijn 49 procent van de aandelen van Virgin Atlantic.

Miles
Reizigers die met de luchtvaartmaatschappijen van de joint venture reizen, kunnen hun miles bij alle airlines die onder de samenwerking vallen, sparen en uitgeven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button