LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Britse luchtvaart in de ban van “The Royal Wedding”

Op zaterdag 19 mei 2018 zullen de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Megan Markle in het huwelijksbootje treden. De Britse luchtvaart is er al helemaal klaar voor met allerhande acties en wedstrijden.

Heathrow
Zo wordt op de dag van het huwelijk alle passagiers op Heathrow ontvangen met 1.000 handgemaakte citroen en vlierbloesem cupcakes, geïnspireerd op de bruidstaart van het aanstaande bruidspaar. Ook worden de reizigers onthaald door een ‘Queens guard’ onder begeleiding van de geluiden van de koninklijke trompettist.

© Heathrow

Welcome
Dit ‘royal welcome’ zal op 19 mei tussen tien uur ‘s ochtends en vier uur ‘s middags plaatsvinden op alle vier de terminals van Heathrow. Op die dag verwacht Heathrow 109.000 passagiers te ontvangen. In de week voorafgaand aan het huwelijk ziet de grootste Europese luchthaven 9 procent meer aankomsten uit de Verenigde Staten. Het totale aantal aankomsten ligt 3,4 procent hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

Lookalikes
Niet alleen Heathrow speelt in op het huwelijk, ook easyJet deed een duit in het zakje. De Britse maatschappij zocht naar de beste lookalikes van het aanstaande bruidspaar. De winnaars krijgen een jaar lang gratis reizen op vluchten van easyJet naar elk van easyJet’s bestemmingen.

Winnaars
De winnaars van deze wedstrijd zijn een 34-jarige vastgoedontwikkelaar uit Engeland en een Spaanse lerares met dezelfde leeftijd. De winnaars werden door een vakjury beoordeeld op verschillende activiteiten zoals koninklijke kniebuigingen, het gooien van het bruidsboeket en het doen van een romantisch huwelijksaanzoek. In totaal hadden meer dan 3.000 mensen zich aangemeld voor de wedstrijd.

Huwelijk
Het echte huwelijk vindt plaats op zaterdag 19 mei in de St. George’s Chapel. Om 13:00 uur lokale tijd, na de plechtigheid, zal het bruidspaar in een koets rond Windsor rijden om zo het publiek te begroeten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button