FinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Honderdste klant voor de Airbus A320neo in april

In april werd bij Airbus de kaap van 100 klanten voor de A320neo bereikt, toen in die maand nog drie maatschappijen het vliegtuig opnamen in de vloot, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Bestellingen
In april ontving Airbus van de SAS groep een bestelling voor 35 A320neo’s. Daarnaast zal SAS nog vijftien A320neo’s bij verschillende leasemaatschappijen huren. Andere bestellingen voor Airbus bestonden uit 22 A319’s, vijf A319ceo’s en drie A320ceo’s door twee niet nader genoemde klanten. De Amerikaanse LCC Allegiant bestelde één A320ceo en het Bhutaanse Drukair één A320neo.

Leveringen
Afgelopen april leverde Airbus in totaal 36 toestellen van de A320 familie, 17 daarvan waren de neo-variant. Daarnaast leverde de vliegtuigbouwer in april nog vier A330’s, acht A350-900’s en drie A380’s.

Totaal
Met de bestellingen in april komt het aantal vliegtuigen dat nog gebouwd moet worden op 7.179 te liggen, wat in tijd gelijk staat aan negen jaar met het huidige productieritme. Specifiek gaat het om 6.109 vliegtuigen van de A320 familie, 300 van de A330-reeks, 665 A350 XWB’s en 105 Airbus A380’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close