fbpx
Business JetsNieuwsNL NieuwsProfessional

Nieuw regeringsvliegtuig in vol ornaat op Woensdrecht

Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig landde gisteren voor het eerst, in het nieuwe jasje, op Vliegbasis Woensdrecht. Daar was het toestel in vol ornaat te bewonderen.

Ostrava
Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig is een 737 Boeing Business Jet met registratie PH-GOV, waarbij GOV voor Government staat. Het vliegtuig wordt dus niet naar koning Willem-Alexander vernoemd. Het toestel kwam gisteren vanuit Ostrava, de twee na grootste stad van Tsjechië, aan op vliegbasis Woensdrecht. In Tsjechië kreeg de BBJ het Nederlandse jasje aangemeten.

©Joey van Gastel

Vliegtuig
Het vliegtuig biedt ruimte aan 24 personen, ingedeeld in ruimtes voor 12 gasten en 12 cabine crew medewerkers. Voor de cabine crew is er ook een ontspanningsruimte en badkamer. Het tijdelijke regeringsvliegtuig is ook een 737 BBJ.

Fokker
Fokker zal het interieur voor het nieuwe regeringstoestel voorzien. Als alles volgens planning verloopt wordt het vliegtuig in het voorjaar van 2019 aan de Nederlandse overheid overgedragen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button