Business jetsNieuwsNL nieuwsProfessional

Nieuw regeringsvliegtuig in vol ornaat op Woensdrecht

Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig landde gisteren voor het eerst, in het nieuwe jasje, op Vliegbasis Woensdrecht. Daar was het toestel in vol ornaat te bewonderen.

Ostrava
Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig is een 737 Boeing Business Jet met registratie PH-GOV, waarbij GOV voor Government staat. Het vliegtuig wordt dus niet naar koning Willem-Alexander vernoemd. Het toestel kwam gisteren vanuit Ostrava, de twee na grootste stad van Tsjechië, aan op vliegbasis Woensdrecht. In Tsjechië kreeg de BBJ het Nederlandse jasje aangemeten.

©Joey van Gastel

Vliegtuig
Het vliegtuig biedt ruimte aan 24 personen, ingedeeld in ruimtes voor 12 gasten en 12 cabine crew medewerkers. Voor de cabine crew is er ook een ontspanningsruimte en badkamer. Het tijdelijke regeringsvliegtuig is ook een 737 BBJ.

Fokker
Fokker zal het interieur voor het nieuwe regeringstoestel voorzien. Als alles volgens planning verloopt wordt het vliegtuig in het voorjaar van 2019 aan de Nederlandse overheid overgedragen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/