AirlinesOverig nieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Qatar Airways met A350-900 naar Oslo

Qatar Airways zet vanaf 28 oktober de Airbus A350-900 in op vluchten tussen Doha en Oslo Airport, zo meldt de Noorse luchthaven.

Eerste
Het Oslo Airport wordt met de komst van de A350-900 van Qatar het eerste Noord-Europese vliegveld dat het vliegtuig dagelijks zal ontvangen. “We zijn erg blij met de beslissing van Qatar Airways om hun operaties met de moderne A350-900 te starten”, zo zegt Jasper Spruit, de vice-president verkeersontwikkeling op de Noorse luchthaven.

A350-900
De A350-900 die op de route tussen de hoofdstad van Qatar en de hoofdstad van Noorwegen wordt ingezet, biedt plaats aan 283 passagiers verdeeld over twee klassen. Er zijn 36 stoelen beschikbaar in businessclass en 247 stoelen in economy. Door de Rolls-Royce Trent XWB motoren wordt er 25 procent minder CO2 uitgestoten per passagier dan vorige generaties vliegtuigen.

Luchthaven
De luchthaven van Oslo ligt bij het plaatsje Gardemoem, zo’n 50 kilometer buiten Oslo. De luchthaven werd op 8 oktober 2008 opgericht en ontving in de eerste drie maanden van dit jaar 3.377.683 passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button