fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNaast het nieuws

SAS biedt snel wifi aan op korte en middellange routes

Scandinavian Airlines (SAS) biedt vanaf vandaag snel internet aan op korte en middellange vluchten tussen Scandinaviƫ en Europa, zo meldt de maatschappij.

Wifi
Reizigers van SAS kunnen op dit moment op 28 vliegtuigen gebruik maken van de nieuwe wifi-optie. Rond september zullen er zo’n 40 toestellen mee uitgerust zijn en tegen het eerste kwartaal van 2020 zal de overgrote meerderheid van de SAS vliegtuigen beschikken over wifi-verbinding.

Satelliet
De wifi-verbinding wordt mogelijk gemaakt door de Viasat Ka-Sat satelliet. Die vliegt met 28.000 kilometer per uur rond de aarde en heeft 82 signaalpunten in en rond Europa. Via die punten wordt de wifi doorgestuurd naar het vliegtuig.

Kosten
Passagiers die in SAS plus reizen en ‘gold’ leden of leden van EuroBonus Diamond kunnen gratis gebruik maken van de wifi. Passagiers die daar niet onder vallen moeten 4,90 euro betalen voor de wifi-verbinding aan boord. Zodra het toestel is opgestegen kunnen reizigers gebruik maken van de dienst.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button