AirlinesNieuwsProfessional

Systeemstoring Frankfurt Airport treft Lufthansa vluchten

Door een systeemstoring op Frankfurt Airport heeft Lufthansa deze ochtend 23 vluchten moeten annuleren, in totaal werden 2.600 passagiers van de storing de dupe, zo meldt Lufthansa.

Storing
De systeemstoring bij Frankfurt Airport zorgde ervoor dat het belangrijkste IT-component van Lufthansa buiten werking werd gesteld. Hierdoor raakte alle vluchtinformatie verloren en moesten de piloten, in de aankomende vliegtuigen, hun aankomstpositie per radio of telefoon afzonderlijk doorgeven. Ook werd het aantal vluchten dat op Frankfurt moest landen teruggebracht van 58 toestellen naar 40 om zo de manuele operatie overzichtelijk en veilig te houden.

Informatie
Andere informatie die door de storing verloren ging was de personeelsplanning van de bagageafhandeling. Zo wist men niet bij welke gate ze moesten zijn om de vracht af te handelen. Hierdoor moest alles handmatig opgelost worden, wat tot vertragingen leidde.

Hub
Harry Hohmeister, directielid bij Lufthansa en verantwoordelijk voor het Hub management zegt over de storing: “De systeemstoring bij Fraport had een enorme impact op onze klanten. We betreuren dit ten zeerste. Ik verwacht dat het Fraport Management snel de infrastructuurproblemen zullen oplossen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button