fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Volledig uitgeruste A330neo voor TAP maakt eerste vlucht

Airbus heeft de eerste testvlucht uitgevoerd met de volledig uitgeruste A330-900 voor TAP Air Portugal, de eerste maatschappij die met het toestel zal vliegen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Vlucht
De eerste vlucht voor de A330-900 voor TAP duurde 4:32 uur. Het toestel, met serienummer MSN1819, is de derde A330-900. Twee andere testtoestellen maakten op 19 oktober een testvlucht. Beide toestellen zijn inmiddels ook al in het jasje van TAP gestoken.

Airspace
Het vliegtuig is meteen het eerste toestel dat uitgerust is met de ‘Airspace by Airbus’ cabine. Daarnaast heeft de A330neo ‘Flight Test Instrumentation’ aan boord. Dat is een systeem die de cabineomstandigheden in de gaten houdt zoals de airconditioning.

Inrichting
TAP richt de vliegtuigen in met een drie klassen interieur. De Airbussen bieden plaats voor 304 passagiers. “We zijn enorm trots dat we de eerste maatschappij zijn. Onze passagiers en flightcrews kijken er enorm naar uit om dit nieuwe design te mogen ervaren”, zei Trey Urbahn, chief commercial officer bij TAP, eerder.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button