FinancieelIndustrieNieuwsProfessional

WTO: Airbus ontving ten onrechte subsidie van EU

De Wereldhandelsorganisatie WTO heeft na onderzoek geconcludeerd dat vliegtuigbouwer Airbus ten onrechte subsidie heeft ontvangen van de Europese Unie, zo staat te lezen in het rapport van het WTO.

Leningen
De Europese Unie en de lidstaten Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben zich niet gehouden aan afspraken opgesteld door de Wereldhandelsorganisatie. Airbus ontving gunstige leningen voor de bouw van de A350 en A380 vliegtuigen.  De aantijgingen van Boeing dat Airbus ook illegale subsidies ontving voor de A300, A310, A320, A330 en A340 zijn door het WTO verworpen.

Boeing
Met de uitspraak van WTO kan de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing voor miljarden dollars aan vergeldingstarieven op import uit Europa aan de EU vragen. Het onderzoek naar de subsidies begon in 2006. Airbus en Boeing beschuldigen elkaar al sinds 2004 van het ontvangen van illegale subsidies van de Amerikaanse staat als van de EU.

Airbus
Airbus laat weten dat 94 procent van de aantijgingen van Boeing niet door het WTO erkend worden en dat de subsidies voor de A350 en A380 slechts ‘miniem’ zijn geweest. Volgens de Europese vliegtuigbouwer is de enige oplossing voor het langlopende conflict een “minnelijke onderhandeling zonder voorwaarden.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/