Overig nieuws

Dubai Aerospace Enterprise wil 400 nieuwe vliegtuigen

Dubai Aerospace Enterprise, een van ’s werelds grootste vliegtuigverhuurders, is in gesprek om 400 jetliners van Airbus en Boeing aan te schaffen. Ook zijn ze bereid om de vloot uit te breiden door middel van acquisitie als de onderhandelingen op niks uitlopen, vertelde de chief executive vandaag aan Reuters.

Beslissing
Deze beslissing komt maanden nadat een toonaangevende Amerikaanse luchtvaartinvesteerder vorig jaar november een record deal organiseerde om voor een groep luchtvaartmaatschappijen meer dan 400 Airbus toestellen te kopen, nadat economen een sterke groei in de vliegbranche voorspelden.

A320-neo en 737 MAX
DAE is geïnteresseerd in de single-aisle Airbus A320-neo toestellen en de Boeing 737 MAX vliegtuigen na de overname van verhuurder AWAS vorig jaar, zegt DAE chief executive Firoz Tarapore. Beide vliegtuigbouwers zijn al jaren uitverkocht en het vrijmaken van productieslots voor zo een grote order is erg lastig.

Overname
Over DAE werd vorig jaar gezegd dat zij tot de top van vliegtuigverhuurders behoren nadat zij AWAS overnamen. Deze overname verdriedubbelde de DAE-portefeuille tot ongeveer 400 vliegtuigen met een waarde van meer dan 14 miljard dollar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button