fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Eerste Boeing 737 MAX 8 voor Corendon | Video

Corendon heeft de eerste 737 MAX 8 in ontvangst genomen. Nadat de MAX in Seattle was opgehaald maakte het toestel een tussenstop op Schiphol om aan de aanwezigen getoond te worden, daarna vloog het toestel verder naar Turkije.

Eerste
Vanuit Seattle, met een tussenstop in Keflavik om te tanken, kwam de eerste Boeing 737 MAX 8 voor Corendon vanmiddag aan op Schiphol. Het toestel, met registratie TC-MKS, zal komende zomer voornamelijk worden ingezet op vluchten tussen Schiphol en het Turkse Antalya. De MAX biedt ruimte aan 189 passagiers in economy, waarbij de stoelen in een 3-3 configuratie staan. Na de onthulling vloog het toestel verder naar Turkije.

MAX
De Boeing 737 MAX 8 is voorzien van het Sky Interior cabine-ontwerp, heeft LED verlichting en een ruim cabine-ontwerp. De door CFM International speciaal voor de Boeing 737 MAX 8 ontwikkelde LEAP-1B motoren drijven het toestel aan. De MAX vliegt 40 procent stiller en 8 procent zuiniger dan vergelijkbare vliegtuigen. De 737 MAX 8 kan een maximale afstand van 5.656 kilometer overbruggen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button