NieuwsProfessionalVliegvelden

Flinke toename reizigers april op Belgische luchthavens

De Belgische luchthavens hebben in april een flinke toename gezien van reizigers, zo ontving Oostende-Brugge airport meer dan 25 procent meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar.

Brussel
Via Brussels Airport reisden 2.253.476 passagiers in april en zorgden voor een stijging van 5 procent tegenover het aantal reizigers in april vorig jaar. Het aantal lokale passagiers steeg met 5,6 procent. De stijging is te danken aan nieuwe luchtvaartmaatschappijen en meer vluchten die andere maatschappijen aanbieden van en naar Brussels Airport.

Charleroi
Een stukje verderop, op het Brussels South Charleroi Airport, werd 8 procent meer passagiers ontvangen dan in april vorig jaar. Afgelopen april passeerden 743.254 reizigers het vliegveld. De meeste reizigers vanaf Charleroi vertrokken naar Spanje, waarmee Italië van de eerste plaats werd gestoten.

Antwerpen
Op de internationale luchthaven van Antwerpen arriveerden en vertrokken 27.286 reizigers, een stijging van 10,8 procent ten opzichte van april 2017. Ook het aantal vliegbewegingen steeg met 18,4 procent naar 4.065 bewegingen.

Oostende-Brugge
Via de luchthaven Oostende-Brugge reisden in april 33.779 passagiers, een stijging van 27,5 procent ten opzichte van dezelfde maand afgelopen jaar. Het aantal vliegbewegingen in april kwamen neer op 2.611, een stijging van 35,7 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close