AirlinesNieuwsProfessional

Geen akkoord tussen Brussels Airlines en piloten

Na meer dan 14 uur onderhandelen zijn vannacht de pilotenvakbonden en de directie van Brussels Airlines zonder akkoord uit elkaar gegaan, zo melden verschillende Belgische media.

Loon
De vakbonden die de piloten vertegenwoordigen, voeren gesprekken met de directie van Brussels Airlines over de loon- en arbeidsvoorwaarden. Ook willen de piloten en een betere balans tussen hun werk- en privéleven. De maatschappij kwam al met een bod voor de vliegers, maar werd afgewezen.

Slechter
Een van de vakbonden zei over het overleg van afgelopen woensdag: “Het laatste voorstel van de directie was zelfs slechter dan het voorstel dat vorige week massaal werd weggestemd door de piloten.” Een andere vakbond zegt: “Het was een lange marathon, maar we zijn niet over de streep geraakt.”

Brussels
Etienne Davignon, voorzitter van de raad van bestuur bij Brussels Airlines vindt het jammer dat ze er niet uit zijn gekomen, maar ziet wel vooruitgang in de kwestie: “Er is geen breuk, we zijn alleen niet tot een akkoord gekomen. Maar de bonden zien en weten dat wij de wil en de capaciteit hebben om de open vragen op te lossen.”

Staking
Doordat beide partijen niet tot een akkoord zijn gekomen is de kans aanwezig dat in juni nieuwe werkonderbrekingen bij Brussels Airlines zullen plaatsvinden. Afgelopen maandag en woensdag was er al een staking bij de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button