Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Hoger aantal reizigers voor Schiphol in april

Schiphol zag in de maand april 3 procent meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar. Iets meer dan 6 miljoen passagiers passeerden de Amsterdamse luchthaven, zo blijkt uit de vervoerscijfers van Schiphol.

Passagiers
Met 6.023.935 reizigers in april zag Schiphol een stijging van 3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, toen reisden 5.845.852 mensen via de Amsterdamse luchthaven. Het aantal passagiers dat binnen Europa vloog steeg met 2,5 procent naar 4,25 miljoen. Vorig jaar april waren dat er 4,14 miljoen. Het aantal intercontinentale reizigers steeg met 4,6 procent naar 1,77 miljoen in tegenstelling tot de 1,69 miljoen vorig jaar.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen bleef nagenoeg gelijk, het nam met 12 vluchten af in vergelijking met vorig jaar april, en komt neer op 41.861 vliegbewegingen in de afgelopen maand. Het aantal vluchten binnen Europa nam met 0,2 procent af naar 34.088 vluchten. De intercontinentale vluchten stegen met 0,6 procent naar 7.773 vluchten.

Vracht
Het aantal ton afgehandelde vracht op Schiphol nam af met 6,3 procent. In totaal werd er 137.149 ton vracht afgehandeld, waarvan 70.018 ton binnenkomende- en 67.131 ton uitgaande vracht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close