Editors choiceNieuwsProfessionalVliegvelden

Lager aantal reizigers Parijs door stakingen

Afgelopen april zagen het Parijse vliegveld Charles de Gaulle een daling van 3,5 procent in het aantal reizigers dat via de luchthaven reisde. Deze daling is het gevolg van de stakingen bij Air France, zo meldt de groep Aéroports de Paris.

Parijs
Waar bij Charles de Gaulle een daling van 3,5 procent in het aantal reizigers in april waarneembaar was, zag Parijs Orly een stijging van 3,6 procent in het aantal reizigers. In totaal reisden 8,7 miljoen mensen via de twee luchthavens, een daling van 1,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in het jaar daarvoor. Naar schatting reisden er door de stakingen van Air France zo’n 400.000 mensen minder via de Parijse luchthavens.

Heathrow
Ook de Londense luchthaven Heathrow zag een daling van 2,2 procent in het aantal reizigers. Het aantal passagiers dat via Heathrow reisden afgelopen april komt uit op 6,58 miljoen. Het was wel de eerste keer voor het vliegveld dat er in maart en april gezamenlijk meer dan 13 miljoen mensen via de luchthaven reisden.

Schiphol
Schiphol zag het aantal reizigers in april met 3 procent stijgen in vergelijking met vorig jaar. Afgelopen april reisden 6.023.935 mensen via de luchthaven, waar dat vorig jaar april er 5.845.852 waren.

Frankfurt
De luchthaven in het Duitse Frankfurt zag, in vergelijking met april vorig jaar, een stijging van 5,8 procent in het aantal reizigers, waarmee het aantal passagiers dat via het vliegveld reisden op 5,7 miljoen uitkomt.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close