Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

Zweedse codeshare-partner KLM vliegt niet meer

De Zweedse codeshare-partner van KLM, NextJet, vliegt sinds woensdagmiddag niet meer. Het bedrijf meldt op de website dat faillissement wordt aangevraagd.

KLM
KLM laat desgevraagd weten op de hoogte te zijn gesteld over het staken van de activiteiten van NextJet. “KLM is in contact met en bezig met het omboeken van KLM codeshare-passagiers en zoekt ook voor de langere termijn naar alternatieve opties voor passagiers.”

Samenwerking
KLM kondigde net iets meer dan een jaar geleden aan in zee te gaan met de Zweedse regionale airline. De samenwerking ging op 26 maart vorig jaar in. NextJet bood KLM-passagiers doorverbindingen vanuit Stockholm en Göteborg.

Vliegvergunning
NextJet had al langer financiële problemen en vloog ook enige tijd op een tijdelijke vliegvergunning. De maatschappij lag ook in de clinch met de Zweedse toezichthouder voor consumentenzaken. Op 30 oktober vorig jaar kreeg NextJet alsnog een permanente vliegvergunning.

Bestemmingen
Dit nadat nieuwe investeerders waren aangetrokken. Volgens de eigen informatie van NextJet bestaat de vloot uit zestien toestellen en zijn 280 mensen in dienst bij het bedrijf. De maatschappij vloog naar twintig bestemmingen. Het merendeel in Zweden en een aantal Finse steden.

Växjö
KLM voerde juist deze week de eerste vlucht uit naar de nieuwe Zweedse bestemming Växjö. De maatschappij vliegt dagelijks met een Embraer 175 naar de stad in het zuiden van Zweden, de bakermat van Ikea.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button