AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Einde voor Russische Saratov Airlines

De luchtvaartmaatschappij Saratov Airlines stopt vanaf 31 mei alle operaties, zo meldt de Russische airline. De Federal Air Transport Agency heeft de maatschappij opgelegd geen tickets meer te mogen verkopen.

Tickets
In een statement laat de Russische maatschappij weten dat: “Op 17 mei 2018 ontving Saratov Airlines een brief van Andrey Kruglov, het hoofd van de afdeling Transportverordening van het Federale Luchtvervoersagentschap, over de opschorting van de verkoop van vliegtickets vanaf 30 mei van dit jaar. De luchtvaartmaatschappij beschouwt het document als een beperking van haar Air Operator-certificaat vanaf 31 mei. Het management van Saratov Airlines heeft hierdoor de beslissing genomen om alle operaties vanaf 31 mei 2018 op te schorten.

Personeel
De maatschappij laat weten dat door deze beslissing alle 1.200 werknemers vanaf 18 juli dit jaar ontslagen worden.

Crash
Op 11 februari van dit jaar stortte een Antonov An-148 van Saratov Airlines net buiten Moskou neer. Sindsdien werd de maatschappij scherp in de gaten gehouden door verschillende luchtvaartautoriteiten. Nu is besloten dat de maatschappij alle operaties moet staken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button