AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Flybe: “Bombardier Q400 beste vliegtuig voor de toekomst”

Flybe heeft na onderzoek besloten dat de Bombardier Q400 het beste vliegtuig is voor de toekomst van de airline, zo meldt de grootste onafhankelijke regionale luchtvaartmaatschappij van Europa.

Sneller
Volgens Flybe is de Q400 het beste vliegtuig die zij kunnen gebruiken voor hun vluchten op korte afstanden. “De Q400 is sneller dan de alternatieve turboprops, met een prestatie dicht bij jet-vliegtuigen over de relatief korte sectoren die Flybe exploiteert.” Voor langere routes blijft Flybe Embraer 175’s gebruiken.

Inkrimpen
De Britse maatschappij is bezig om de huidige vloot vliegtuigen in te inkrimpen. In de afgelopen twaalf maanden heeft Flybe zes oudere Q400’s teruggegeven aan het leasebedrijf waar zij gebruik van maken. Ook de negen Embraer E195’s zullen in de komende tijd teruggegeven worden. In de piekperiode van mei 2017 had de airline 85 toestellen, aan het begin van 2020 zal de vloot teruggebracht worden naar 70 vliegtuigen.

Q400
De Q400 wordt aangedreven door Pratt & Whitney PW150A-motoren en biedt plaats aan 78 passagiers. het turbopropvliegtuig kan een afstand van 2.522 kilometer overbruggen en heeft een kruissnelheid van 667 kilometer per uur.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button