AirlinesNieuwsProfessional

Silkair stopt en wordt Singapore Airlines

Silkair, de regionale luchtvaartmaatschappij van Singapore Airlines stopt ermee en wordt volledig opgenomen in het moederbedrijf, zo meldt Singapore Airlines.

Investering
Voordat Silkair volledig opgenomen wordt door Singapore Airlines maakt het moederbedrijf wel een bedrag van 100 miljoen dollar (84,5 miljoen euro) vrij voor een investering in cabine upgrades voor de toestellen die door Silkair gebruikt worden. Naar verwachting zullen deze upgrades vanaf 2020 uitgevoerd worden. Pas als er een voldoende aantal toestellen een opwaardering heeft gekregen wordt Silkair samengesmolten met Singapore Airlines.

Routes
Als Silkair wordt opgenomen in Singapore Airlines zullen er ook veranderingen op routes en de inzet van bepaalde typen vliegtuigen op routes plaatsvinden. In de loop van de tijd zal specifieke informatie naar buiten komen over de veranderingen. Met de aangekondigde vernieuwingen wil Singapore Airlines de maatschappij efficiënter maken.

Silkair
De vloot van Silkair bestaat op dit moment uit 11 Airbus vliegtuigen van de A320-familie en 22 Boeing 737-800 en 737 MAX 8 toestellen. De vliegtuigen worden ingezet op vluchten naar 49 bestemmingen in 16 landen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button