fbpx
HelikoptersMilitairNL NieuwsProfessional

Internationale militaire cursus op Vliegbasis Gilze-Rijen

Het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht is op Vliegbasis Gilze-Rijen in de maanden mei en juni gastheer voor de internationale militaire cursus ‘Air Centric Personnel Recovery Operations Course (APROC), zo meldt de Koninklijke luchtmacht.

APROC
De oefening richt zich op het redden van vliegtuigbemanningen die in vijandelijk gebied terecht zijn gekomen en hulp nodig hebben, ook wel bekend als ‘Personnel Recovery’. Deelnemers leren over de verschillende rollen die er zijn tijdens reddingsoperaties en beoefenen tactieken, technieken en procedures die nodig zijn om een goede reddingsoperatie uit te voeren in zeer dynamische en multinationale scenario’s.

Deelnemers
In totaal doen zo’n 500 deelnemers mee met de cursus uit onder andere Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Zweden en Nederland. In totaal worden zo’n twintig helikopters en vliegtuigen op Gilze-Rijen verwacht uit zeven verschillende landen.

Cursus
De APROC-cursus zal plaatsvinden tussen 23 mei en 6 juni. Op 22 mei arriveren alle deelnemende helikopters en twee Eurofighter jachtvliegtuigen.
Van 18 tot en met 22 juni vindt er nog een ‘cross-servicing’ oefening plaats. Tijdens deze oefening stemmen de deelenemrs de benodigde grondserviceverlening en calamiteitenprocedures ten behoeve van vliegverkeer op elkaar af. Voor deze training doen drie Amerikaanse Black Hawk gevechtshelikopters en een C-17 transportvliegtuig vliegbasis Gilze-Rijen aan.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button