AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Nieuwe regering wil Alitalia niet verkopen

De nieuwe Italiaanse regering wil Alitalia niet verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van het voorlopige coalitieakkoord.

Coalitie
De regering wordt gevormd door de rechtse partijen Vijfsterrenbeweging en Lega Nord. De nieuwe coalitie wil Alitalia herlanceren om een ‘competitieve nationale maatschappij’ te behouden. De vorige regering stelde het bedrijf open voor biedingen, maar dat proces werd met een half jaar uitgesteld vanwege de verkiezingen.

Uitstel
Alitalia ging vorig jaar failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad geen geld meer in de maatschappij wilde steken. Het bedrijf wordt sindsdien financieel op de been gehouden door de Italiaanse regering.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button