AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Nieuwe regering wil Alitalia niet verkopen

De nieuwe Italiaanse regering wil Alitalia niet verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van het voorlopige coalitieakkoord.

Coalitie
De regering wordt gevormd door de rechtse partijen Vijfsterrenbeweging en Lega Nord. De nieuwe coalitie wil Alitalia herlanceren om een ‘competitieve nationale maatschappij’ te behouden. De vorige regering stelde het bedrijf open voor biedingen, maar dat proces werd met een half jaar uitgesteld vanwege de verkiezingen.

Uitstel
Alitalia ging vorig jaar failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad geen geld meer in de maatschappij wilde steken. Het bedrijf wordt sindsdien financieel op de been gehouden door de Italiaanse regering.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close