NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Toestemming voor Boeing’s opvouwbare wingtip

Boeing heeft toestemming gekregen van de Federal Aviation Administration voor de opvouwbare wingtips voor de nieuwe 777-toestellen. Dat meldt persbureau Reuters.

Groter
Boeing heeft de spanwijdte zo’n zeven meter groter gemaakt dan zijn voorganger om het toestel efficiënter te maken. Maar daardoor werd het vliegtuig te breed voor de parkeerplekken op veel luchthavens. Boeing heeft dit opgelost door de wingtips opvouwbaar te maken. Hierdoor kan de spanwijdte worden gereduceerd van circa 71,6 meter tot 64,6 meter.

Video
De wingtip wordt in de nieuwe 777-8 en -9 gebruikt. Op onderstaande video is te zien hoe de opvouwbare wingtip werkt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/