fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Cuba: dodental 737-incident vastgesteld op 110

De Cubaanse autoriteiten hebben het dodental van de crash van de B737-200 vastgesteld op 110. Dat schrijft persbureau Reuters.

Onderzoek
Er waren 113 mensen aan boord, waaronder zes crewleden en 107 passagiers. Drie Cubaanse vrouwen hebben het overleefd, maar liggen nog wel in kritieke toestand in het ziekenhuis. Cuba heeft twee dagen van nationale rouw afgeroepen. Ondertussen onderzoeken de autoriteiten het incident. Tot nu toe zijn er vijftien mensen geïdentificeerd en de zwarte doos is gevonden.

Bus
Vlucht CU972 van Cubana was vrijdag onderweg naar Holguin (Cuba) en stortte nabij Havana neer. De vlucht werd uitgevoerd met een 38 jaar oud vliegtuig, een geleased Damojh Aerolíneas toestel. Adel Yzquierdo, de Cubaanse minister van transport, zegt dat het vliegtuig een maand geleden werd gehuurd. De maatschappij had moeite om aan de vraag naar de vluchten te kunnen voldoen en zette op veel binnenlandse vluchten zelfs een bus in, in plaats van een vliegtuig.

Handelsembargo
Yzquierdo zegt dat Cuba vaak moet leasen vanwege het Amerikaanse handelsembargo, waardoor het moeilijker zou zijn om nieuwere vliegtuigen te kopen. Damojh least momenteel drie vliegtuigen aan Cuba, volgens de Mexicaanse regering.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button