AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘IAG werkt aan nieuw bod Norwegian’

IAG, het moederbedrijf van Vueling, Iberia, Aer Lingus en British Airways, is bezig met een nieuw overnamebod voor Norwegian Air, zo meldt de Spaanse zakenkrant Expansion.

Norwegian
Het bod zou volgens de krant liggen op 330 Noorse kroon (34,67 euro) per aandeel. Vrijdag sloot de koers van de Noorse low cost carrier op ruim 250 kroon (26,26 euro). Het is het derde bod dat IAG uit wil brengen op Norwegian. De twee eerdere overnamevoorstellen werden door Norwegian afgeslagen.

Belang
Het Spaans-Britse IAG nam in april een belang van 4,6 procent in Norwegian en liet toen weten meer te willen. Norwegian-ceo Bjorn Kjos stelde dat zijn maatschappij niet te koop is.

Vijandig
De topman van IAG, Willie Walsh, liet vrijdag wel weten dat er geen bod op korte termijn uitgebracht wordt. Ook een vijandige overname was volgens Walsh niet aan de orde.

Geen interesse
Als het aan Norwegian-ceo Bjorn Kjos ligt, wordt zijn maatschappij niet overgenomen door welke andere carrier dan ook. Norwegian heeft volgens Kjos “absoluut geen interesse in een verkoop.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close