fbpx
AirlinesBusiness JetsLiefhebberNieuwsNL NieuwsProfessional

Voormalig regeringsvliegtuig vliegt nu in Australië

Het voormalige Nederlandse regeringsvliegtuig, een Fokker 70, is overgekocht door een Australische chartermaatschappij in Brisbane, zo meldt de Brisbane Times.

Fokker
De Fokker 70 deed dienst als regeringsvliegtuig tussen 1995 en 2017. De Australische chartermaatschappij Alliance Airlines nam op 3 augustus vorig jaar de Fokker op in de vloot. Het toestel heeft ongeveer 8000 uur gevlogen en kan nu gecharterd worden. De livery is onveranderd gebleven.

Vlucht
Op vrijdag 18 mei van dit jaar maakte de Fokker 70 de eerste vlucht voor de chartermaatschappij. Het vliegtuig vertrok vanuit Brisbane naar Maroochydore, een stadje op zo’n 100 kilometer ten noorden van Brisbane.


Ruimte
De directeur van Alliance Airlines, Scott McMillan, zegt over het voormalige regeringsvliegtuig: “Er is meer ruimte in dit vliegtuig dan ieder ander toestel in Australië. Er is een significante leegte op de markt in dit land van vliegtuigen waarin je kan opstaan en rondlopen.” Met dit toestel hoopt McMillan in dat gat te springen.

Interieur
Het interieur van het vliegtuig bestaat uit 24, met groenblauw leer beklede, stoelen, 2 kombuizen, 2 badkamers een kleedkamer en een bureau. De voormalige registratie van het vliegtuig, PH-KBX (een afkorting voor Koningin Beatrix) is nu veranderd in VH-KBX. Een retourvlucht van Brisbane naar Cairns, zo’n 1720 kilometer van Brisbane, kost naar verwachting zo’n 70.000 Australische dollar (44.810 euro).

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button