FinancieelIndustrieNieuwsProfessional

‘Airbus handelt naar uitspraak van WTO’

De Europese vliegtuigbouwer zal zich aan de afspraken houden die de Wereldhandelsorganisatie (WTO) vorige week Airbus oplegde, zo zegt Karl Hennessee, senior vice-president en hoofd van de procesvoering bij Airbus op BBC’s Radio 4 ‘Today’ show.

Subsidies
De vliegtuigfabrikant ontving in het verleden ten onrechte subsidies van de EU voor de vliegtuigtypes A350 en A380, zo oordeelde het WTO. “We zullen vanmorgen een volledig pakket maatregelen aankondigen om volledig te voldoen aan de uitspraak van vorige week, waardoor we in wezen op een punt komen waar we niets meer te verantwoorden hebben en geen sancties mogelijk zijn”, aldus Hennessee.

Strijd
Al 14 jaar lang voeren Airbus en Boeing een strijd over illegaal ontvangen subsidies, zowel Airbus van de EU als Boeing van de Amerikaanse overheid. Met de uitspraak van vorige week werd Boeing deels in gelijk gesteld door het WTO. Later dit jaar komt Airbus met eenzelfde zaak tegen Boeing.

Helft
Tom Enders, topman bij Airbus, zei vorige week over de uitspraak van het WTO: “Natuurlijk is het rapport van vandaag eigenlijk maar de helft van het verhaal – de andere helft die later dit jaar verschijnt, zal sterk beslissen over de subsidies van Boeing en we zullen dan zien waar de balans ligt”.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close