fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Boeing helpt mee met Cubaans onderzoek naar crash 737

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een technisch team ter beschikking gesteld bij het onderzoek naar de oorzaak van de crash van Cubana op 18 mei, zo meldt Boeing. Boeing doet dit op verzoek van de Amerikaanse Nationale Transport Veiligheidsraad.

Overlevenden 
Aan boord van de Boeing 737-200 bevonden zich 113 personen, waarvan zes crewleden en 107 passagiers. Net na de crash waren er nog drie overlevenden. In middels is het dodental bijgesteld naar 111, één van de drie vrouwen die de crash overleefde is in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen.

CU972
Vlucht CU972 van Cubana was vrijdag onderweg naar Holguin (Cuba) en stortte nabij Havana neer. De vlucht werd uitgevoerd met een 38 jaar oud vliegtuig, een Boeing 737-200, een geleased Damojh Aerolíneas toestel. Adel Yzquierdo, de Cubaanse minister van transport, zegt dat het vliegtuig een maand geleden werd gehuurd.

Handelsembargo
Yzquierdo zegt dat Cuba vaak moet leasen vanwege het Amerikaanse handelsembargo, waardoor het moeilijker zou zijn om nieuwere vliegtuigen te kopen. Damojh least momenteel drie vliegtuigen aan Cuba, volgens de Mexicaanse regering.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button