AirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalVliegvelden

British Airways verhuurt slots op Londen Gatwick

British Airways (BA) verhuurt komende zomer slots op Londen Gatwick die zij niet kunnen vullen, zo meldt atwonline. De International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van BA, kocht vorig jaar de slots over van de failliete Britse maatschappij Monarch Airlines, toen deze in de verkoop kwamen.

Slots
“Gezien de zeer strakke tijdsschema’s was het niet mogelijk om alle nieuwe slots in het eerste zomerseizoen te gebruiken. Terwijl we onze toekomstige groeiplannen bekijken om maximaal gebruik te maken van de extra slots voor de komende jaren, hebben we een klein aantal van hen verhuurd, wat een veel voorkomend gebruik is op drukke luchthavens”, aldus een woordvoerder van British Airways.

Vertrouwelijk
De woordvoerder wilde niet ingaan op de hoeveelheid slots die verhuurd zijn en aan welke maatschappij(en) ze verhuurd zijn. “Ik kan er niet verder op ingaan, aangezien de voorwaarden van de slotleases vertrouwelijk zijn.”

Toekomst
Wel gaf de woordvoerder aan dat de slots in de toekomst gebruikt worden om de groeiplannen van British Airways op de middellange- en lange termijn te ondersteunen. Ook al konden niet alle slots deze zomer door BA ingevuld worden, wel zorgden zij er voor dat BA het meest uitgebreide vluchtschema vanaf Gatwick sinds 10 jaar kan aanbieden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button