fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Luxair breidt vloot met Boeing 737NG uit

Luxair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Luxemburg, wil de vloot uitbreiden met een Boeing 737NG, zo meldt de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij.

Boeing
Met de uitbreiding van de vloot met een nieuwe Boeing 737NG (next generation), wil Luxair naar nieuwe bestemmingen vliegen en de huidige frequentie van vluchten verhogen. Wanneer de Boeing geleverd zal worden en naar welke nieuwe bestemmingen er gevlogen wordt, maakt de Luxemburgse maatschappij nog niet bekend.

Vloot
De vloot van Luxair bestaat nu uit twee Boeing 737-700’s, vier Boeing 737-800’s en elf Bombardier Q400’s. De toestellen van Bombardier worden ingezet op korte afstandsvluchten.

Winst
Luxair heeft een goed jaar gehad in 2017. De maatschappij boekte een winst van 9,9 miljoen euro, het jaar daarvoor was de winst 1,3 miljoen euro. In totaal vlogen er 1,84 miljoen passagiers met Luxair in het afgelopen jaar, 115.000 meer dan in het jaar daarvoor. Het vliegveld van Luxemburg zag afgelopen jaar 3,6 miljoen reizigers passeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button