fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Ook Aviapartner akkoord met nieuwe cao-afspraken

In navolging van Swissport en Menzies heeft ook afhandelaar Aviapartner ingestemd met een nieuwe cao voor het personeel. Dit maakte vakbond FNV Luchtvaart dinsdag bekend.

De vakbond voerde de afgelopen tijd de druk op Aviapartner op door stiptheidsacties en werkonderbrekingen. Ook in het Pinksterweekend voerde het personeel nog actie. De ‘stevige acties’ waren volgens de bond nodig om uiteindelijk een resultaat te bereiken.

Salarisverhoging
Aviapartner verhoogt de salarissen vanaf 1 april met 2 procent en laat de lonen in 2019 nog 3 procent stijgen. Het bedrijf neemt daarnaast extra mensen aan om de werkdruk te verlichten. De andere afhandelaars Swissport en Menzies gingen vorige week al akkoord met soortgelijke maatregelen.

Sector-cao
De drie bedrijven sluiten zich gezamenlijk aan bij een ‘sector-cao’ die vanaf 2020 alle passagiers- en bagageafhandelaars op de Nederlandse luchthavens vertegenwoordigt. In die cao worden ook afspraken gemaakt voor een basissalaris van 130 procent van het minimumloon. Daarnaast worden werknemers beter beschermd bij contractwisseling tussen de afhandelingsbedrijven. De vakbond wil hiermee de concurrentieslag op de luchthavens een halt toeroepen. “Wanneer alle afhandelbedrijven aan dezelfde eisen moeten voldoen, wordt het onmogelijk te concurreren op arbeidsvoorwaarden”, aldus Leen van der List van FNV Luchtvaart.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button