AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNieuws

Ook Lufthansa haalt koffer uit de ticketprijs

Lufthansa introduceert het ‘light-tarief’ vanaf deze zomer ook op vluchten naar Noord-Amerika, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij. Reizigers mogen met een ‘light-ticket’ enkel handbagage meenemen op de vlucht.

Light
Een ‘light’-ticket is aantrekkelijk voor mensen die alleen met handbagage reizen. Hierbij is het omboeken van tickets niet mogelijk. Tegen extra betaling is het meenemen van één stuk handbagage of het reserveren van een stoel ook mogelijk.

Noord-Amerika
Vanaf komende zomer kunnen reizigers de ‘light’ tickets gebruiken op routes naar Noord-Amerika. De tickets worden aangeboden op vluchten van Lufthansa, SWISS, Brussels Airlines en Austrian Airlines. Sinds oktober 2017 voerde Lufthansa al testen uit met de tickets vanuit Scandinavië naar Noord-Amerika.

Tariefstructuur
Lufthansa introduceerde de ‘light-tickets’ in 2015 op Europese vluchten toen de maatschappij een gehele nieuwe tariefstructuur invoerde. De koffer uit de ticketprijs halen is een manier om scherpere tarieven voor tickets aan reizigers voor te kunnen leggen. Lufthansa is niet de enige maatschappij die het ‘light-tarief’ aanbiedt, zo kunnen reizigers met Air France-KLM, Delta Air Lines en Virgin Atlantic ook de optie kiezen om enkel met handbagage te reizen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close