AirlinesOverig nieuwsProfessional

Eurowings breekt record tijdens Pinksteren

De Duitse low-cost carrier Eurowings heeft een record verbroken tijdens het Pinksterweekend, nooit eerder vervoerde de maatschappij zoveel reizigers op één dag, zo meldt de dochtermaatschappij van Lufthansa.

Record
Tijdens het Pinksterweekend vervoerde Eurowings in totaal zo’n 400.000 passagiers, waarbij op 18 mei een record gebroken werd. Op die vrijdag stapten meer dan 100.000 reizigers in een vliegtuig van de Duitse prijsvechter.

Bonn
Over het drukke Pinksterweekend zegt Eurowings directeur Oliver Wagner: “op sommige dagen hebben we meer passagiers in onze vliegtuigen gehad dan Bonn inwoners heeft. Deze cijfers bewijzen dat we onze positie als Duitslands toonaangevende vakantievlieger aanzienlijk hebben kunnen uitbreiden.”

Bestemmingen
De passagiers die tijdens Pinksteren met Eurowings naar een vakantiebestemming vlogen, kozen voornamelijk voor bestemmingen aan middellandse zee zoals Mallorca, Kreta en Sardinië. Ook de steden Londen, Rome en Barcelona waren populaire bestemmingen voor de reizigers.

April
Afgelopen maand vervoerde Eurowings 3.287.000 passagiers, een stijging van 18,3 procent in vergelijking met april vorig jaar. Het aantal uitgevoerde vluchten steeg ten opzichte van april 2017 met 18,8 procent naar 27.417 vliegbewegingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button