IncidentenNieuwsProfessional

Minister Maleisië: zoektocht MH370 stopt volgende week

Anthony Loke, de nieuwe Maleisische minister van Transport, zegt dat de zoektocht naar de verdwenen MH370 van het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity volgende week stopt.

Zoektocht
De zoektocht, uitgevoerd door het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity, wordt volgende week stopgezet. Zo zegt de nieuwe minster van Transport in Maleisië, Anthony Loke, in een persconferentie. Als het bedrijf binnen 90 dagen de vermiste MH370 zou vinden, dan betaalt de Maleisische regering Ocean Infinity 70 miljoen dollar (59,57 miljoen euro), als ze niks vinden betaalt de regering niks.

Deadline
Naar verwachting zou de zoektocht, die 90 dagen in beslag zou nemen, in juni afgelopen zijn. Ocean Infinity was echter in april klaar met het doorzoeken van het onderzoeksgebied en had tot 29 mei verlenging aangevraagd om een ruimer gebied te onderzoeken. Deze verlenging werd toegekend, maar de zoektocht stopt na die datum.

Beëindigd
In januari 2017 werd de officiële zoektocht beëindigd. Sinds het toestel vier jaar geleden verdween, op 8 maart 2014, werd er gezocht door Australische, Chinese en Maleisische onderzoekers. Op een aantal aangespoelde onderdelen na is niks van het verdwenen toestel opgespoord. Er is meer dan 120.000 vierkante kilometer oceaanbodem afgezocht.

MH370
Aan boord van vlucht MH370, op de vlucht van Kuala Lumpur naar Peking, bevonden zich 239 mensen. Het toestel betrof een Boeing 777.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close