fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Allegiant ontvangt 1e volledig in VS geproduceerde A320

Allegiant Air heeft de eerste, volledig in de Verenigde Staten geproduceerde, Airbus A320 ontvangen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Alabama
De A320 werd geheel geproduceerd in de Amerikaanse Airbus fabriek in Mobile, Alabama. De Amerikaanse fabriek produceert vier toestellen uit de A320-familie per maand. Het toestel voor Allegiant is het 69e vliegtuig dat uit de fabriek rolt, maar het eerste volledig ter plaatse geassembleerde toestel.

A320
De A320 uit Alabama is het elfde van dertien nieuwe A320’s die Allegiant dit jaar van Airbus ontvangt. De vorige tien toestellen werden in het Franse Toulouse en Duitse Hamburg geproduceerd. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wil een volledige Airbus-vloot opbouwen. Op dit moment heeft Allegiant in de vloot als in het bestelboekje van Airbus gezamenlijk 99 toestellen staan.

Fabrieken
Airbus heeft vier fabrieken waar vliegtuigen worden gefabriceerd. In Europa staan de fabrieken in Toulouse en Hamburg, in de Verenigde Staten in Mobile en in China in Tianjin.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button