Business jetsNieuwsProfessional

Bouw Airbus ACJ320neo business jet begonnen

Airbus is begonnen met de bouw van de ACJ320neo, de nieuwste business jet van de Europese vliegtuigbouwer, zo meldt de vliegtuigfabrikant.

ACJ320neo
De ACJ320neo is een nieuwe business jet van Airbus. Begin juni zal het toestel in elkaar gezet worden en, als alles volgens planning verloopt, in het laatste kwartaal van dit jaar aan het Britse Acropolis Aviation geleverd worden.

ACJ319neo
Het Duitse K5 Aviation zal de eerste klant worden van de kleinere variant, de ACJ319neo. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van volgend jaar de ACJ319neo aan het bedrijf geleverd. In totaal zijn er van de ACJ320-familie negen bestellingen bij Airbus binnengekomen, waarvan drie ACJ319neo’s en zes ACJ320neo’s.

Passagiers
In vergelijking met de 319neo kan de 320neo meer passagiers vervoeren. De 319-variant kan acht passagiers vervoeren over een afstand van 12.500 kilometer, oftewel zo’n 15 uur vliegen. De 320-variant kan in totaal 25 passagiers zo’n 11.100 kilometer vervoeren, wat gelijk staat aan 13 uur non-stop in de lucht.

Jaloers
“Nieuwe motoren en Sharklets zorgen ervoor dat de toestellen van de ACJ320neo-familie nog meer bestemmingen in de wereld direct kan verbinden, in een grote en comfortabele cabine waar andere zakenjet-fabrikanten jaloers op zijn”, aldus Benoit Defforge, de president van de ACJ-tak van Airbus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close