NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

‘Duur heropbouw terminal St. Maarten minstens 18 maanden’

De heropbouw van het terminalgebouw van het Princess Juliana International Airport op Sint Maarten neemt minstens 18 maanden in beslag, zo vertelt Ravi Daryanani, de interim ceo van het vliegveld, aan SMN-news.

Heropbouw
De heropbouw van het terminalgebouw op het Princess Juliana International Airport zal vanaf midden oktober van start gaan. De verwachte duur van de werkzaamheden zijn minstens 18 maanden, volgens Daryanani. De huidige focus van de werkzaamheden ligt nu bij het vastzetten van het dak. Dit moet afgerond zijn voordat het orkaanseizoen weer van start gaat.

Druk
Volgens Daryanani zit er druk op het vastzetten van het dak en andere (tijdelijke) werkzaamheden, nu steeds meer luchtvaartmaatschappijen weer op Sint Maarten vliegen.

Schimmel
Een belangrijke taak, voordat aan de echte wederopbouw kan beginnen, is het strippen van de binnenkant van het gebouw. Dit moet afgerond zijn op 31 mei. Nadat alle gipsplaten verwijderd zijn moet de ontstane schimmel van de muren gehaald worden. Volgens Daryanani ziet het management van het vliegveld er scherp op toe dat er niks van schimmel is overgebleven als de renovatiewerken van start gaan.

Beperken
Nadat het vliegveld vorig jaar, op woensdag 6 september, getroffen werd door orkaan Irma, werd direct begonnen met het opruimen en beperken van de schade. Omdat het vliegveld door het leger overgenomen werd en er weer een andere orkaan op komst was, kon er niet voorkomen worden dat het terminalgebouw bijkomende schade opliep, zoals de schimmelvorming en waterschade.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button