fbpx
AirlinesIncidentenNaast het nieuwsProfessional

Reizigers zitten uur vast nadat A330 gebouw schampt

Reizigers die met een A330 van Aer Lingus aankwamen op het vliegveld van San Fransisco, moesten een uur in het toestel blijven zitten toen tijdens het taxiën de vleugel een gebouw schampte, zo meldt usatoday.

Vleugel
Reizigers, die met vlucht 147 van Aer Lingus vanuit Dublin naar San Francisco vlogen, moesten een uur in het vliegtuig blijven zitten nadat de vleugel van de A330 een gebouw schampte. Het toestel werd met een pushbacktruck naar de gate getaxied toen de bestuurder van het voertuig een verkeerde inschatting maakte.

Groen
Doordat de draai te breed werd uitgevoerd, schampte de Aer Lingus A330 een betonnen pilaar van een gebouw. Nadat het toestel verder werd getrokken was de verf, in het Aer Lingus groen, duidelijk zichtbaar op de pilaar. Niemand raakte gewond, maar de passagiers moesten een uur aan boord blijven voordat ze uit het vliegtuig werden gelaten.

Knal
Volgens een van de inzittenden was er een flinke knal te horen toen de vleugel het gebouw raakte. “Je werd er door naar voren en achteren geschud in je stoel”, aldus een van de inzittenden. Aer Lingus liet aan de krant ‘Irish Independent’ weten dat een volledig onderzoek op touw wordt gezet naar het incident.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button