LiefhebberNaast het nieuwsSchiphol AirportVideoVideo opmerkelijk

Throwback Thursday: Schiphol in de jaren ’30 | Video

Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland, bestaat inmiddels 102 jaar. Opgericht op 17 mei 1920, maar al een militair vliegveld in 1916, heeft de luchthaven al heel wat veranderingen doorgemaakt. Maar hoe zag de luchthaven er in de jaren ’30 uit?

1938
In de 24 minuten durende documentaire ‘Hier Luchthaven Schiphol’ uit 1938, wordt een kijkje gegeven in het reilen en zijlen van het Amsterdamse vliegveld. Onderstaande video, gemaakt in opdracht van ‘de Nederlansche Vereeniging voor Cultureele Films’, geeft een mooi tijdsbeeld van het vliegveld.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close