LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Waar staan de hoogste verkeerstorens ter wereld?

De verkeerstoren op Schiphol centrum is verreweg de hoogste verkeerstoren van Nederland, maar hoe hoog is die eigenlijk? En is het de hoogste ter wereld of staan er ergens anders nog hogere verkeerstorens?

Schiphol
Met een hoogte van 101 meter is de verkeerstoren op Schiphol centrum zeker geen kleine jongen, maar valt hiermee wel buiten de top 10 van hoogste verkeerstorens ter wereld. Toren West, die over de Polderbaan waakt, heeft een hoogte van 59 meter. De torens die wel tot de tien hoogste van de wereld behoren staan hieronder.

10
Op de 10de plaats staat de verkeerstoren van het McCarren International Airport in in het Amerikaanse Paradise. De toren is 107,2 meter hoog.

9
Op nummer 9 staat de verkeerstoren van het Abu Dhabi International Airport in de Verenigde Arabische Emiraten, deze toren torent 109,7 meter boven de grond uit.

8, 7, 6
Deze drie verkeerstorens hebben dezelfde hoogte, maar om het overzichtelijk te houden vinden we op nummer 8 de Oostenrijkse verkeerstoren van het Wenen International Airport met een hoogte van 110 meter. Met ook 110 meter hoogte staat de verkeerstoren van Caïro International airport op de zevende plaats, en de toren op de internationale Chinese Guangzhou Baiyun luchthaven neemt de 6e plaats in met een hoogte van, wederom, 110 meter.

5
Op Parijs Charles de Gaulle meet de verkeerstoren een hoogte van 111,8 meter en staat hiermee op de 5e plaats.

4
De toren op het Japanse Hadena Airport komt met 115,8 meter op de 4e plaats terecht.

3
Terug in de Verenigde Staten staat de toren van het Hartsfield-Jackson International Airport in Atlanta op de derde plaats met 121,3 meter.

2
In het Maleisische Kuala Lumpur staat de één na hoogste verkeerstoren ter wereld met een hoogte van 129,5 meter.

1
En de eerste plaats gaat naar de verkeerstoren op het Suvarnabhumi International Airport, ook bekend als het New Bangkok International Airport. Deze toren heeft een hoogte van 132,2 meter. Hiermee is het de hoogste verkeerstoren ter wereld. Maar is het ook de hoogste plek waar luchtverkeersleiders werken?

Vancouver
Het antwoord op die vraag is nee. In de Canadese stad Vancouver is een kantoor van de verkeersleiding van het Vancouver Harbour Water Airport op het dak van een wolkenkrabber gevestigd. De verkeersleiders werken daar op een eenzame hoogte van 142 meter. Hopelijk zijn ze hierover niet uit de hoogte tegenover hun mede-collega’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/